atsman (atsman) wrote,
atsman
atsman

КОНТАБАС

Я давно точив зуб на цю настоянку, але все було не до неї. Пару годин тому Дорогоціннатм сказала: "Ти хотів заквасити горілку на бруньках. Ми зайшли в LCBO, і я купила тобі польську горілку - кращу горілку в місті". Я вийшов у двір і надрав бруньков, щоб приготувати контабас, чисто українську настоянку, древній український алкогольний напій, поширений по всій території великої України.

Володимир Солоухин писав в "Третьої полюванні": "Дивну настоянку на бруньках чорної смородини можна спробувати тільки в квітні, якщо не полінуєшся і зробиш її сам. Чистого смарагдового кольору, непередаваного аромату, ця настоянка <...>, звичайно, сама дорогоцінна з всіх інших <...> ".

Рецепт говорить: беруть бруньки з смородини (не шпоришок), насипають 1/2 бутиля і наливають доповна доброю горілкою. Бутиль обв'язують чистенькою полотниною, ставлять на сонце і тримають так не більш шести тижнів. Потім того проціджують на чисте полотно, дають устоятись, зливають, коли треба, знов проціджують, розливають по пляшках, закорковують дуже добре гарними затичками, зберігають в сухому льоху. Чим старіший буде кантабас, тим краще.

Полбутиля мені багато. Я набрав жменьку.

4

_________________________________________________________________________________________________

Як відомо, бруньки чорної смородини використовуються у профілактиці та лікуванні різних захворювань. Завдяки високому вмісту вітаміну С, вони використовуються при лікуванні серцево-судинних захворювань, запобігання серцевої недостатності і судинних колапсів, сприяють зміцненню стінок капілярів, знижують артеріальну гіпертензію. Крім того, бруньки посилюють периферичний кровообіг, очищають кров від токсинів і холестерину. Вони корисни при артриті, ревматизмі, подагрі, діареї і дизентерії, стимулюють травлення, роботу підшлункової залози, печінки, нирок та селезінки. Все сказане відноситься до контабасу.
Tags: фото, чем бы дитя ни тешилось, языки
Subscribe

Posts from This Journal “чем бы дитя ни тешилось” Tag

  • ПЕРЕКУС: КИМЧХИ ПОККЫМБАП ДЛЯ ДВОИХ

    НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ классического блюда ушло десять минут и следующее: ● остатки (примерно полторы-две чашки) позавчерашнего риса для суси (суши),…

  • РЕШИЛ ЗАКВАСИТЬ АЦМАНОВКУ

    Испытанный, с небольшими модификациями, год назад рецепт здесь.

  • WRAP

    ОН - самый простой и довольно частый у меня перекус. Его популярность среди меня объясняется перманентным наличием недоеденной еды - салатов,…

  • WHAM BAM ONION POTATO HAM FIVE-MINUTE LUNCH

    К ИЗОБРАЖЁННОМУ на картинке добавил остатки позавчерашнего пюре, которое шло с рыбой (вчера ели китайский тейкаут - курочку, рис, тофу, овощи). Как…

  • ТЯП-ЛЯП, И ГОТОВО

    В продолжение предыдущей записи

  • АДЖИКА

    ОСОЗНАВ, что тайские перчики не съесть - в горле стоят, решил сварить из них аджику. В жизни, в разных её сферах, считаю, важно постоянство. Я, кровь…

  • SOBA NOODLES

    СНАЧАЛА хотел звучно написать "Soba noodles from scratch"... From scratch означает, что ты не используешь полуфабрикаты, не вываливаешь в кастрюлю,…

  • ТЭМПУРА*

    Вчера вечером ПОЗВОНИЛА Драг-ая тм: "Еду. Приготовь что-нибудь вкусненькое". Я сказал: "Я приготовлю тэмпура". Размороженная тиляпия сохла на…

  • ПЕРЕКУС. РАМЁН ДА КАША - ЕДА НАША

    "БУДЕШЬ рамён? У нас полчашки позавчерашнего японского соуса". - "В нём уксус. А! Есть вчерашний рис, сваренный для суши! Сварю из него кашу с манго.…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 37 comments

Posts from This Journal “чем бы дитя ни тешилось” Tag

  • ПЕРЕКУС: КИМЧХИ ПОККЫМБАП ДЛЯ ДВОИХ

    НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ классического блюда ушло десять минут и следующее: ● остатки (примерно полторы-две чашки) позавчерашнего риса для суси (суши),…

  • РЕШИЛ ЗАКВАСИТЬ АЦМАНОВКУ

    Испытанный, с небольшими модификациями, год назад рецепт здесь.

  • WRAP

    ОН - самый простой и довольно частый у меня перекус. Его популярность среди меня объясняется перманентным наличием недоеденной еды - салатов,…

  • WHAM BAM ONION POTATO HAM FIVE-MINUTE LUNCH

    К ИЗОБРАЖЁННОМУ на картинке добавил остатки позавчерашнего пюре, которое шло с рыбой (вчера ели китайский тейкаут - курочку, рис, тофу, овощи). Как…

  • ТЯП-ЛЯП, И ГОТОВО

    В продолжение предыдущей записи

  • АДЖИКА

    ОСОЗНАВ, что тайские перчики не съесть - в горле стоят, решил сварить из них аджику. В жизни, в разных её сферах, считаю, важно постоянство. Я, кровь…

  • SOBA NOODLES

    СНАЧАЛА хотел звучно написать "Soba noodles from scratch"... From scratch означает, что ты не используешь полуфабрикаты, не вываливаешь в кастрюлю,…

  • ТЭМПУРА*

    Вчера вечером ПОЗВОНИЛА Драг-ая тм: "Еду. Приготовь что-нибудь вкусненькое". Я сказал: "Я приготовлю тэмпура". Размороженная тиляпия сохла на…

  • ПЕРЕКУС. РАМЁН ДА КАША - ЕДА НАША

    "БУДЕШЬ рамён? У нас полчашки позавчерашнего японского соуса". - "В нём уксус. А! Есть вчерашний рис, сваренный для суши! Сварю из него кашу с манго.…